Jump to content
The library informs: Nya rutiner för nerladdning till iOS 13.1.2: Ladda ner boken; Öppna eller hämta mappen Filer eller Files; Välj URL-Link ACSM file; Klicka på uppladdningsknappen längst upp till höger på skärmen; Välj att öppna i vald e-boksläsare. E-boksappen Bluefire reader håller på att upphöra som gratisapp. Gratisalternativ kan vara apparna Biblio, PocketBook Reader eller Adobe Digital Editions.
Cover for Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Magnus Ladulås
Isbn: 978-91-7789-263-2
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: February 2020
Narrator: Per Juhlin
Length: 7 hours 22 minutes

Audiobook

Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Magnus Ladulås

Med det nya standardverket Sveriges medeltid befäster Dick Harrison sin position som en av vårt lands mest kunniga medeltidshistoriker.

Med sedvanlig berättarglädje väver författaren fram en fascinerande skildring. Boken börjar långt före den period som brukar kallas medeltid. Vi möter ett Sverige före Sverige, med hövdingadömen och småkungariken på 500- och 600-talen. Därefter skildras vikingatidens kulturmöten, kristnandet och etableringen av kyrkan. Under Birger jarls ledning formades Sverige som rike. 1200-talets kungamakt befästes genom en rad imponerande slottsbyggen - murar som än idag är synliga i det svenska landskapet som påtagliga rester från en svunnen tid.

I en engagerande skildring får vi ta del av händelser, personer och lämningar som förmedlar viktiga lärdomar om en allt annat än mörk medeltid.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone