Jump to content
The library informs: Om appen Bluefire reader: Appen är inte längre gratis. Den kostar 50 kr för nya användare. De som har appen sedan tidigare kan dock hämta ny version gratis och fortsätta som vanligt. Gratisalternativ kan vara apparna Biblio, PocketBook eller Adobe Digital Editions. Obs! Nya rutiner för nerladdning med operativsystemet iOS 13.1.2 och senare: 1. "Ladda ner" -> "Hämta" (URL link) 2. Tryck på nerladdningspilen (uppe till höger) -> välj URL-fil 3. Symbolen "Dela med" (uppe till höger) -> välj läsprogram i listan t.ex. appen Bluefire Reader, PocketBook eller Adobe Digital Edition -> nerladdning startar.
Cover for Embla - Om du ändå levde nu
Isbn: 978-91-8853-397-5
Publisher: Bokförlaget Mormor
Category:
Novels
Accessible since: June 2020

E-book

Embla - Om du ändå levde nu

Precis när Axel har bestämt sig för att bokstavligen begrava sin livsdröm, råkar han hitta ett käkben som han finner alldeles oemotståndligt. Han har lovat sin fästmö Lina att sluta med arkeologin, som han ständigt misslyckas med för att han svävar ut i spindelvävar av associationer. Axel vet att han borde rapportera fyndet till Länsstyrelsen, men i stället börjar han gräva ut graven på egen hand. I hemlighet.
Parallellt med Axels historia får vi följa Embla, kvinnan i graven, som levde under bronsåldern och som Axel blir mer och mer besatt av, så till den grad att han missar sin egen svensexa. Embla drabbas av förnimmelser om en man vid namn Ask som hon är menad att älska, men hon har ingen aning om var han finns. I stället blir hon oplanerat gravid och gifter sig med en äldre jägare som för henne till vad som nu är norra Sverige.
Axel blir anklagad för att vara förtjust i sin yngre styv­syster, Jasna, som är sjutton år och i sin tur bär på en hem­lighet. Jasnas far Ivo har en pinsamt passionerad kärleks­historia med Axels mamma och under en gemensam resa till festivalen Urkult, vid Nämforsen, hotas föräldrarnas relation samtidigt som Axel och Jasna börjar anförtro sig till varandra. Axel är djupt förälskad i Embla trots att han inser att han är lika död för henne, som hon för honom.
Embla börjar förstå hur allt hänger ihop. Hon ger sig ut på sitt livs svåraste resa för att mot alla odds finna Ask. Under tiden har Axel fått veta att Jasna är gravid, de råkar älska med varandra och Lina anmäler utgrävningen till poli­sen för att hämnas. Men Jasna har en egen agenda.
Embla – Om du ändå levde nu är en fullständigt omöjlig kärlekshistoria med ett feelgoodslut. Det är en berättelse om att gräva en grav och hitta en annan, en besatthet och en kärlekshistoria som sträcker sig tretusen år bakåt i tiden, följderna av att äta space cake och hur man överlever ett möte med en slagbjörn.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone